DAELMANS KLOKKEN & UURWERKEN

 

Stipdonk 16   NL 
5715 PC   Lierop
tel. +31 (0)492 545 577
tel. +31 (0)6 4606 5621
 


mail:   info@daelmans.com
mail:    ralf@daelmans.com
www:   www.daelmans.comCarillons en KlokkenspellenWaaggebouw AlkmaarIedere gemeenschap hecht van oudsher waarde aan een sociaal trefpunt in het hart van hun leefomgeving. Afhankelijk van de cultuur en het inwonertal is in ieder dorp of stad een openbare ontmoetingsplaats te vinden. Of het nu gaat om een marktplein met een standbeeld van een lokale beroemdheid, een stadhuis met brede trappen en zuilengalerij, of een in het oog springend winkelcentrum: overal bestaat de noodzaak om de sociale samenhang te onderstrepen door een eigen hart aan een plaats te geven.

Naast eyecatchers als een monument, kunstwerk of standbeeld, wordt er vaak voor gekozen om zo'n kenmerkende plaats luister bij te zetten met een carillon of klokkenspel. Vroeger maar ook in onze moderne tijd heeft de mens behoefte aan een ontmoetingsplek die sfeer, authenticiteit en gezelligheid uitstraalt met de vertrouwde klanken van ‘zijn eigen' carillon. Plaatsen waar belangrijke culturele, commerciële of bestuurlijke activiteiten plaatsvinden zetten zich klinkend op de kaart wanneer een carillon of klokkenspel wordt geïnstalleerd!


Mechanische speeltrommel voor Klaroenblazer Alkmaar (met orgelspel)


De klaroenblazer van de Waag in Alkmaar

 

Bij Toine Daelmans Klokken & Uurwerken kan traditie en moderne techniek worden gecombineerd. Aangestuurd door elektronica en programmeerbaar door microprocessoren zijn, combinaties van traditioneel vervaardigde klokken, in staat elke gewenste melodie te spelen. De software is zo te programmeren dat een kalender kan worden ingesteld die op ieder gewenst moment van de dag de juiste stukken speelt. Ook is het mogelijk een carillon aan te sturen met een speeltafel en een mechanische speeltrommel. Op die manier wordt het carillon een waar muziekinstrument, waarbij u zelf bepaald wat uw gemeenschap te horen krijgt. Het is bovendien mogelijk uw eigen composities op te nemen en op een later tijdstip automatisch terug te spelen. Een volwaardig muziekinstrument met het gemak en vernuft van de moderne technologie!

 


Speeltrommel Kapelkerk Alkmaar


 

Een carillon is een zeer gevarieerd instrument. Bij installatie houden we bij Toine Daelmans Klokken & Uurwerken dan ook rekening met uw persoonlijke wensen en de specifieke kenmerken van de locatie, zoals akoestische en klimatologische eigenschappen. Door het programmeren van de magnetische hamers die de klokken bespelen, kan nauwkeurig de klank en het volume van het carillon worden afgesteld. Ook de inrichting en de grootte van het carillon wordt op uw wensen toegespitst; van een eenvoudige uitvoering met negen klokken tot een zeer uitgebreid polyfoon model met wel 25 verschillende exemplaren. Naast gestandaardiseerde modellen bouwen we ook op maat gemaakte, naadloos in de omgeving geïntegreerde carillons. Natuurlijk in uitgebreid overleg met u, zodat uw specifieke wensen verwezenlijkt kunnen worden. Zo wordt een carillon niet alleen een lust voor het oor, maar ook voor het oog. Gebruikersgemak is gegarandeerd. Of u nu liever voorgeprogrammeerde melodieën speelt of uw eigen creaties ten gehore brengt, de producten zijn zeer gebruikersvriendelijk en kunnen na installatie eenvoudig door uzelf geprogrammeerd worden. U kunt zelf bepalen wanneer de muziek klinkt en op welke melodieën u uw publiek op ieder gewenst moment trakteert.

Sfeer creëren in de publieke ruimte is kinderspel met dit instrument. Al met al is een carillon een culturele verrijking, een moderne, aangename en gebruikersvriendelijke manier om het sociale leven te beklinken!
Carillon Meppel
 

 
School Chapel Singapore

 


 

 

< Vorige


Beginpagina
Volgende >